lördag 19 december 2009

Vännens födelsedag

I morgon fyller fina goa vännen A 40år. Henne har vi firat nu idag. Hennes fantastiska föräldrar har gjort så god mat så vi har himlat med ögonen och tagit mer av fantastisk paté, rökt sik, sikrom, tjälknöl och massor av annat gott!

Vad hon fick? Jo, ett presentkort på Åhléns och en personal shopper tid bokad där. Det gillade hon!

Helgstart..

..på vinbar med god vän igår eftermiddag var skönt och gott! Det var skön stämning. Bra service och blandade människor i alla åldrar, som kom och gick medan vi njöt av god mat och fantastiskt vin.

Veckans stress rann av och det var skönt att promenera genom den julpyntade staden när jag senare var på väg  till tåget.

fredag 18 december 2009

Takvandring

Jag har ju tidigare skrivit om den takvandring som jag och två jobbarkompisar gjorde en höst för två år sedan och om att man nu även kan  gifta sig på hög höjd!

Nu kommer bästa julklappstipset, man kan från och med nu göra en takvandring med mörkertur!

Så häftigt eller hur! Såg det på TV och det ser hur härligt ut som helst!

torsdag 17 december 2009

Snö ger lustiga minnesbilder..

..i form av både dofter och ljud.

Knarret under fötterna till exempel. Blundar jag så skulle jag lika gärna kunna förflyttas massor av år bakåt i tiden och vara påväg till skolan istället för till jobbet.

I morse när jag gick till jobbet så var det massor av snö som yrde runt hela mig. Det har snöat rätt mycket på bara några få dagar så det ligger i uppskottade drivor vid garageinfarter runt omkring där jag går. Jag kom att tänka på alla snögrottor som jag gjorde med mina kompisar som barn. Det var så mysigt! Vi skottade och skottade tills vi kunde krypa in. Där inne var det mörkt, varmt och tyst….

Jag och mina kompisar gick hem och hämtade en ljusstump som vi kunde tända så att det blev ljust där inne i kojan och då började vi fundera på om vi kanske skulle sova över där inne…

Våra föräldrar varnade oss för att gräva våra kojor från vägen, plogbilen kunde ju komma körande och då skulle vi inte hinna ut ur kojan….hemska tanke! Värsta scenariot var att vi skulle bli mosade av plogbilen.

Ja sånt går jag och tänker på, på min väg till jobbet…jag minns också väldigt väl frostens lockelser som jag skrev om tidigare. Ajajaj!

Åh så hände det!

Försändelsen med mitt julpaket från New York har kommit fram!! Å jag som tyckte att paketet var så fint och så var det till MIG! Jag är så glad trallala! Jag är så nyfiken, så nyfiken. Men ska försöka hålla mig från att pilla på paketet förrän jultomten kommer :). Åh vilket fint julkort du har gjort! TACK TACK!

Julklappsbytet var ett super roligt initiativ av Emma i Skottland. Jag tyckte att det var svårt att veta hur anonym jag skulle vara när jag skickade iväg mitt paket. Men nu när jag fick mitt från Saltis och hon skrev ett så fint brev till så ångrade jag mig nästan…Hon hade ju kunnat tjuvkika här hos mig…jag kunde ju inte tjuvkika hos den jag köpte till…men jag hade ju kunnat skriva några rader ändå…tänker jag nu :).

Bild0128

onsdag 16 december 2009

Snö

Så ljust å fint det blir direkt som snön kommer. Till och med luften känns annorlunda, mer luft i luften liksom :). Det är en himla tur att det blivit ljusare för nu, efter två mastodont långa och intensiva dagar på jobbet…är jag lite trött.

Jag ser fram emot julledigheten med långa, lata dagar och sköna promenader i snölandskap.   Men först så är det goda vännens 40 årsfest & glöggfest här hemma & vinsmuttar kväll med en annan kär vän. Å det är mysigt och trevligt ,en oj vad jag längtar efter att dra ner på tempot.

Ha en skön dag!

söndag 13 december 2009

Klapparna,..

..ja snart är dom fixade. Det känns skönt, jag som är så sen i år men det flyter på riktigt bra. Listan prickas av undan för undan och idag fixade jag och Camilla hennes klapp från oss. Ett par snygga jeans.

Själv är jag med i det mest spännande julklappsbytet som fina Emma i Skottland ordnat med. Jag har skickat iväg paket till *hemligperson* ;) och sitter nu framför brevlådan varje dag och väntar ivrigt på mitt paket från en för mig hemlig person där ute någonstans i världen.

Life is perfect!

Sa-ankta-a Lu-uci-ia!

Se hela bilden

Det är mysigt med luciafirande, men här hemma hos oss var det länge sedan döttrarna skred omkring i lucialinnen och sonen i tomtedräkt denna morgon. Jag äter tomtegröt, rester efter gårdagens brunch här hemma och maken han siktade in sig på en grapefrukt frukost…möjligen med tanke på att det blev riktigt goda tilltugg hemma hos bror och svägerska igår eftermiddag och den stundande julen hemma hos hans mor och far. Det lär vara bra att hålla igen inför det ;).

Men imorgon på jobbet så ska det firas Lucia med alla barn och föräldrar. Det blir mysigt och stämningsfullt! Föräldrarna har med sig var sin kaffekorg somde efter all sång mumsar på.

Vi arbetskamrater skall när allt är över ha en lillajulafton tillsammans. Äta wok och dela ut små julklappar till varandra.

Inför en lucia för flera år sedan så tränade vi med barnen precis som nu på alla Luciasånger. Barnen pratade om vad dom skulle ha på sig på den stora dagen. Sa någon att den skulle vara Lucia så skulle alla vara Lucia, ändrade sig någon och sa –jag ska vara tomte så skulle alla vara tomte. Barnen var ungefär 2½-3½ år. En pojke sa rätt som det var något, vi förstod först inte alls vad han sa. Både för att han pratade lite otydligt men också för att vi aldrig hade hört att någon ville vara det han ville vara. Tillslut hörde vi att han ville vara julbock!?! –Julbock? sa vi och förstod ingenting, vart kom det ifrån? Men så kom vi på, vi hade ju sjungit en sång som han och alla barnen älskade och därför ville han vara just julbock.

Sätt dig på bocken.

Sätt dej på bocken, håll mej i rocken,
sen så rider vi bort i galopp.
Till pepparkakskungen, men då blir du tvungen
lova att ej äta honom upp
.