fredag 11 december 2009

Helt enkelt underbart!

Barnen i en lågstadieklass fick i uppgift att rita en teckning med någon av sina föräldrar på jobbet. En flicka bidrog med följande alster:

 I_want_to_be_like_mommy

Efter att den lilla flickan tagit med och visat teckningen hemma, återvände hon till skolan nästa dag med en lapp till klassläraren från mamman som löd:

”Jag vill gärna klargöra ett par saker angående min dotters konstverk. Detta är INTE en teckning av mig när jag utför någon slags stångdans på en strippklubb. Jag arbetar i en järnaffär och jag hade berättat för min dotter om hur mycket pengar vi hade tjänat efter det senaste snöovädret. Bilden föreställer mig när jag säljer en snöskyffel!”.

torsdag 10 december 2009

Julgott!

Nu är det dags att skriva en lista på saker som skall inhandlas till årets julbrunch för familjen. Dock utan gottor i år. För när vi har ätit färdigt ska vi vidare och dricka glögg och äta godsaker hos min bror med familj.

I år är det bara jobb i mitt huvud, på ett positivt sätt. Så jag har knappt förstått att det är dags för julklapps inköp…och det kan ju straffa sig. Jag är inget fan av att vara i varuhus när det är proppfullt…å så lär det ju bli nu…Men eftersom jag är fan av julklappar och den här tiden på året så behöver ingen i familjen oroa sig ;).

Något som verkar lysa med sin frånvaro denna jul här i mina trakter är snö, så några tomtespår lär barnen inte få se…tyvärr. 

onsdag 9 december 2009

Bättre lycka..

..ikväll än i söndags önskar vi oss, för vi ska på Lisa Nilsson konsert som vi har sett fram emot så länge.

Men först en dag på jobbet med pepparkaksbak å julpyssel.

Ha en bra dag!

Senare; Lisa N har en ljuv stämma hon är fantastisk! Skulle vilja höra mer, njuta mer av hennes röst.

Berns salonger , där konserten hölls är så vacker med all stuckatur, guld och speglar. De gigantiska kristallkronorna hänger tungt ned från taket och man känner sig förflyttad till en annan tid. Men den här lokalen är inte alls den bästa för en kväll med Lisa….tyvärr. Det är såklart helt personligt. Jag skulle hellre ha suttit i en konsertlokal, kanske i Uppsalas fina konserthus. Där akustiken är perfekt och där alla ser bra. Jag skulle hellre ha varit på ett ställe där folket vet om att det är en konsert som pågår och de som är där för att lyssna och njuta ej ska behöva hyssja för att höra vad Lisa säger mellan låtarna. Mmm, det sorlades och pratades så att det tog bort en hel del av upplevelsen. En man framför oss gick och pratade med vakterna i pausen om detta, men de kunde inget göra. Okej och varför inte det då, undrar vi?

Men trots allt så är Lisa en fantastisk artist som jag gärna njuter av live igen, men i annan lokal då.

söndag 6 december 2009

Teaterkväll

Andra ljuset skall snart tändas och vi har en lugn och stillsam förmiddag här hemma hos oss. Se hela bilden

Ikväll ska jag och maken på stadsteatern och se herr Puntila & hans dräng Matti. Anledningen är att jag är väldigt självisk….maken fick biljetterna i födelsedagspresent! För att jag längtat efter att se den här pjäsen i massor av år. Mmmm så kan det bli ibland…

Jag såg pjäsen för minst 25 år sedan på en teater i någon söderförort som jag inte kommer ihåg namnet på. Men pjäsen har jag aldrig glömt och lovat mig själv att jag bara måste se den igen. Den var helt fantastiskt rolig!

Nu kan det ju vara så att den här inte alls är lika bra…och att jag 25 år senare absolut inte uppskattar samma pjäs som då…men med Dan Ekborg som Puntila kan det inte bli annat än en bra och mustig föreställning.

Jag får väl återkomma med en liten recension 

Senare….Teatern var inställd! Jättetrist!

Teatern skulle börja klockan 19.00. När vi kom dit så stod det några personer från teatern vid ingången och frågade om vi skulle på Puntila & Matti och de sa  att den var inställd på grund av sjukdom.