lördag 2 januari 2010

I Gaborone..

..i Botswana har familjen och jag varit två kvällar i rad.

Susanna fick dvd 2 & 3 i julklapp, åh vad vi har njutit.

Den otroligt vackra Mma Ramotswe spelas av Jill Scott som inte bara är skådespelerska utan också sångerska och låtskrivare. Jag blev så glad av at läsa böckerna. Nu gör filmerna mig minst lika glad.

Vinterlandskap…

DSCN1487

..är det utanför mitt fönster nu. Stilla faller stora snöflingor ner från en blågrå himmel. Flinga för flinga lägger de sig på varandra och bildar lätta snöberg överallt där de sen landar. Det är vackert.

DSCN1486

torsdag 31 december 2009

Gott Nytt År!

Bilden lånad från Spruce up! Champagne-klubb

Önskar jag er alla bloggvänner! Hoppas att kvällen blir härlig med god mat & dryck och trevligt sällskap.

Inför 2010 har jag höga förväntningar och många tankar. Jag fortsätter att låta mig inspireras på olika sätt, se denna video kära vänner!

Men först ska vi fixa så att vi får i oss gott smarr ikväll.

Stora & varma kramar till Er alla!

Ewa

 

onsdag 30 december 2009

Få upp flåset..

…behöver jag nog till den 14 augusti.

Anmälde precis mig och Crister till Midnattsloppet. Hänger du på?

Röra på mig…

..behöver jag efter julhelgens slappande, bilåkande 98 mil upp och 98 mil ner och framför allt efter allt ätande av smarrig julmat.

Så varför inte glömma lappen med allt som jag ska handla i matväg till ett tomt kylskåp och ett stundande Ny År?

Jag förstod redan när jag skrev KOM-I-HÅG lappen att jag skulle behöva gå flera vändor… Men jag trodde ju att jag då skulle ha kom-i-håg listan med mig.

Sagt och gjort, nu beger jag mig ut igen. Den här gången med lappen i högsta hugg och mobilen på fickan..nää den kom inte heller med förra turen.

 

Inför det Nya Året..

..videobloggar Ulf i ny ICA reklam.

Den här varianten av videoblogg skrattar jag stort åt.

söndag 27 december 2009

Fjärde advent..

..firades tillsammans med släkten med glögg och goda tilltugg. Det är väl bra att skriva om det innan det blir skriv om nyårsmaten ;).  Med tips från Dubbelörnen blev det många godsaker. Tusen tack vännen!

Ädelost med nöt och pepparkakssmul hittade Susanna recept på och gjorde i ordning, en kombination vi gillar men med lite nytänk. Det var väldigt gott!

Melon, getost och parmaskinka var ur läcker smakkombo. Det kommer ifrån Jag blommar blogg.

Börek cigarrer, yummi! Jättegott!

Varm Brieosttårta med basilika och körsbärstomater är ett minne från min 40 årsfest, den är jättegod och så fräsch, doftar härligt. Det recept som jag gjorde efter nu har jag inte här, men jag letar i minnet och tror att det var ungefär såhär.

½dl socker + 1 dl balsamvinäger kokas samman i ca 20 minuter tills den blir tjock och knäckig, 1kruka basilika + 1 bägare körsbärstomater delade i halvor

Häll den knäckiga blandningen över osten. In i ugnen ca 20 minuter 200 grader. När du tar ut den ur ugnen garnera med tomater och basilika. Jag tror att man också kan låta tomat och basilika blandningen vara med i ugnen i 5-10 minuter också.

Slutligen bjöd vi även på härlig Kalixrom med gott extra tunnt och fint tunnbröd finhackad rödlök och creme fraich.

 DSC_0022 DSC_0024 DSC_0023

DSC_0025 DSC_0026